banner kate

Woorden

over leven

links levensverhalen

Nieuw

 blauwe kast voorzijde gecompr  

H.J. Vroom: De blauwe kast

Een naïeve kerkorganist vertelde persoonlijk aan mijn auteur H.J. Vroom hoe hij zijn pasgeboren zoontje moest redden uit de klauwen van zijn mooie, geliefde, maar raadselachtige echtgenote. Dit integere, maar zinderend spannende, waargebeurde levensverhaal gaat uiteindelijk over incest, liefde en verlies, in oorlogstijd en daarna. Om te delen waar iedereen over zwijgt, omdat delen helpt.

ISBN 978 94 92551 90-0 nur 301 Prijs: 17,95

Bestellen: www.ambilicious.nl

 

Aanraders

scan 1 gecompr  

Katja Urban: In de voetsporen van Majoor Bosshardt, artikel in: Mijn Geheim nr. 2020/01

Het prachtige verhaal van Els Wensjes: hoe is de drijvende kracht achter Stichting Wensjes de vrouw geworden die veel Almeerders vandaag kennen? Ze vertrouwde Katja openhartig haar indrukwekkende verhaal toe. Haar rake citaten lees je hier. Echt een aanrader om in deze moeilijke tijden moed te vatten om toch goed te kunnen blijven doen!

Artikel. Prijs blad: €3,50 bestellen

Almere mijn thuis Suburbia  

Katja Urban: Almere mijn thuis

Korte verhalen over mensen uit alle windstreken, die in Almere een thuis vonden. Die kun je lezen op de nieuwe website van Suburbia in de Buurt. Of je nou uit Marokko, Roemenië, Amsterdam, Duitsland of nog ergens anders vandaan komt: waarom voel je je thuis in Almere?

 mijn geheim promo   

Katja Urban: Hoe mijn gave ons leven redde, artikel in: Mijn Geheim nr. 17/07

De Surinaamse Asranti vertelt over hoe haar hoogsensitiviteit haar leven heeft bepaald, haar leven redde, haar eenzaam maakte, maar haar ook inzicht gaf. Ze wil er andere hoogsensitieven (h)erkenning mee bieden en hen een hart onder de riem steken.

Artikel. Prijs blad: €2,95 bestellen

 voorkant-OM

 

Katja Urban: Die kant op! In gesprek met inspirerende leiders over hun bronnen en aanpak

Hoe inspireer je je organisatie jouw eigenwijze richting op? Oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager, oud-topman van Gucci-Robert Polet, voormalig Gasunie-CEO Paul van Gelder en anderen verklappen hun inspirerende weg. Met een heldere, rode draad van hoogleraar Business Spiritualiteit Paul de Blot. 

Rob Faltin: "Dit is een mooi inspirerend boek over hoe je richting geeft aan je organisatie vanuit je eigen verhaal."

Paperback ISBN 978-94-6000-006-5 Prijs: €14,95 bestellen

E-book  ISBN 978-94-6000-009-6 Prijs: €7 bestellen

Boek De_zwervende_Indo  

P.H. Fredriksz: De zwervende Indo

Over de man die steeds weer een nieuw thuis opbouwde: landelijk Java, dodenspoorlijn in Birma, koloniaal Batavia, Chinees dorp op Sumatra, de rimboe van Nieuw Guinea, wederopbouwend Nederland en immigratieland Australië. Elk thuis vroeg een prijs… ISBN 978 94 6000 111 6 Prijs: €19,50.

bestellen

Handleiding voorzijde_klein_Schrijf_uw  

Katja Urban: Handleiding Schrijf uw eigen levensverhaal

De derde druk van Katja's handleiding heeft nu een heldere indeling in praktische tips, voorbeelden en oefenopdrachten. Nog steeds is het een praktisch stappenplan vol inspiratie om uw autobiografie in boekvorm te krijgen. ISBN 978 90 78977 08 7 Prijs: €17,50.

bestellen

Boek Parels_en_Tranen  

Marcelle Simon & John Tumbelaka: Parels en tranen

Japanse soldaten rukken de geliefden Lily en Ben uiteen in het Indische Bandung, waarna de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd hen elk in het andere kamp van de vechtenden doet belanden. Zullen ze elkaar ooit nog zien? Een op waarheid gebaseerd verhaal. ISBN 978 90 78977 05 6 Prijs €14,95.

bestellen

Boek John_La_Gordt_Dillie_Eens_Marinier  

John La Gordt Dillie: Eens marinier, …

Over een Indisch weesjongentje op Java die marinier wilde worden. Via de Birma-dodenspoorlijn belandt hij uiteindelijk in Nederland en blijft in hart en nieren altijd marinier.

ISBN 978 90 78977 02 5 Prijs €15,-

bestellen

Boek Antie_Regeer_Annas_legpuzzel  

Antie Regeer: Anna's legpuzzel

Hoe de kleine Anna vanuit haar idyllische Indische tuin de oorlog werd in gesleurd en uiteindelijk een levensbalans vond door haar geest te ontwikkelen…
ISBN 978 90 78977 03 2 Prijs €10,50

bestellen

Boek Anansi_Kantjil_en_Reintje  

Katja Urban: Anansi, Kantjil en Reintje

Parabels met verre wortels. Eindelijk haar verhalen die ze als verhalenverteller al menigmaal ten gehore bracht, nu gebundeld, voor iedereen te lezen. Verhalen over dieren, kinderen en mensen met wortels in verre landen om je in te verliezen, maar vooral om aan elkaar te vertellen. ISBN 978 90 78977 06 3 Prijs €14,95.

bestellen

     

Prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten.