banner kate

Woorden

over leven

links levensverhalen

vroom voorzijde omslagGon: Maar hoe en wat?

“Ik wilde jaren geleden zo graag een boek voor mijn kinderen schrijven over mijn jeugd in en na de oorlog, maar wist niet hoe en wat. Ik verlangde naar iemand die zou helpen. En toen gebeurde een wonder, onverwachts was daar een artikel met (leuke!) foto in de krant: Katja meldde zich als professionele hulp en bijstand, een schot in de roos. Zeer bekwaam en met veel geduld heeft ze mij door dat moeilijke proces heen gesleept. Mede door haar hulp is mijn boekje heel goed ontvangen in de familie.”

 

Josine Karg-Sang Ajang: Wij zijn anders

“Nadat mijn moeder overleed, besloot ik mijn levensverhaal voor de familie en mijn kinderen op te schrijven. Onder de deskundige begeleiding van Katja Urban is het gelukt. Gelukkig heb ik het toen gedaan, daar ik besef dat ik het nu niet meer zou kunnen. Ik ben geboren in Paramaribo en kom uit een gezin van 7 kinderen. Schrijvend ik besefte hoe anders wij zijn in deze Nederlandse samenleving. Als schrijfcoach kan ik Katja warm aanbevelen. Ze kent haar vak en is heel sociaal. Ik ben heel blij dat ik haar heb leren kennen ben van plan in 2014 onder haar leiding een leerboekje voor jonge opvoeders te schrijven.”

voorkant-OM

Paul de Blot over "Die kant op!": heel diep onder de indruk

"Je brengt in je inleiding heel precies mijn grondinspiratie onder woorden. Door het beeld van de kraanvogel ben ik heel diep onder de indruk geraakt van je verhaal en je motivatie. Ik voelde hoe ik ook een kraanvogel wilde zijn voor Hiroshima na de atoombom. Om erheen te kunnen vliegen, werd ik Jezuïet. De omslagtekening vind ik ook heel treffend."