banner kate

Woorden

over leven

links levensverhalen

Schrijfcafé's

...

Deze maand gaan we in beide groepen aan de slag met de locatie waar jouw verhaal speelt. Waarom is dat van belang? Hoe kan een goede beschrijving je verhaal versterken?

Neem gerust een al dan niet zelf geschreven voorbeeldverhaal mee. Als je iets van jezelf meeneemt, dan geef je jezelf een extra kans op feedback! Gezien de tijd: maximaal een paar alinea’s. Aan de hand van die verhalen ontdekken we samen de theorie, gaan we daar nog verder mee oefenen en geven we elkaar inspirerende feedback.

Katja zorgt voor koffie en thee; neem gerust wat te snoepen mee om uit te delen! Bij de uitgang staat een mandje voor een vrijwillige bijdrage, maar ivm met de coronamaatregelen, geldt voorlopig een minimum bijdrage van €5.

Natuurlijk staan al Katja's schrijfcafé's en workshops aangekondigd op   schrijvenonline

Een website waar je veel informatie vindt over van alles op het gebied van schrijven.

 

Schrijf je verhaal in Parkhuys Almere

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op zijn kop. Weleens een boek of verhaal gelezen over iemand die ziek werd! Gaf het herkenning? Ideeën voor hoe je kunt omgaan met dingen?
Jouw verhaal over een leven met kanker doet er dus toe. En jouw verhaal opschrijven helpt:
- om je gedachten en gevoelens op een rijtje te krijgen
- om je verhaal te kunnend doen
Schrijfcoach Katja Urban laat je in 6 bijeenkomsten ontdekken hoe je met een simpele stap voor stap methode jouw verhaal op een mooie manier op papier kunt krijgen. Misschien gewoon voor jezelf, misschien om te delen met lotgenoten, kinderen en anderen. Je kiest zelf hoe jij het wilt en wat er met jouw verhaal gebeurt; Katja reikt je de mogelijkheden aan. Een boek of alleen wat korte poëtische teksten? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer: dinsdag, even weken vanaf 13 oktober 2020
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Waar: Parkhuys Almere
Telefoon: 036 - 535 44 44
Aanmelden: secretariaat@parkhuysalmere.nl
Deelname: € 2,50 per keer, maximaal 6x

Cursussen & workshops op maat

Woorden over Leven biedt workshops en cursussen over levensverhalen in vele soorten en maten. Uitgangspunt: waar hebben deelnemers behoefte aan? Maatwerk dus voor families, verenigingen of organisaties die een invulling zoeken voor een evenement of bijeenkomst. Een greep uit het aanbod:Boeiend vertellen: deelnemers oefenen de technieken van het publiek aan je lippen hangen: familieverhaal, zakelijke presentie of sprookje of...

  • Korte Verhalen Schrijven of Levensverhaal schrijven: deelnemers maken zelf een schrijfplan en doen oefeningen die tezamen bouwstenen vormen voor hun verhaal. Inclusief handleiding voor thuis.
  • Levensverhalen creatief voor deelnemers die minder vaardig zijn met woorden(of daar juist té vaardig mee zijn). Dus niet met woorden, maar met vormen, beelden, geluiden, muziek, bewegingen of kleuren leren om te 'vertellen'.
  • Training van vrijwilligers van zorginstellingen en patiëntenverenigingen die met levensverhalen willen werken: herinneringen ophalen, interviewtechniek, beeldend schrijven, gebruik van beeldmateriaal, minder vaardige schrijvers coachen, etc.
  • Een jubilerend leven: Deelnemers schrijven een kort verhaal over een herinnering aan de jubilaris, jarige of over thema. Uiteraard na uitleg over en oefening in schrijftechnieken en met feedback- en verbetermogelijkheid. Resultaten kunnen gebundeld tot gedenkboek.
  • Levensverhalen als gesprek: families, groepen of verenigingen in gesprek over elkaars levensverhalen onder deskundige begeleiding.
  • Inzichtgevend (levensverhaal) schrijven: Geef de beleving van uw leven een nieuwe wending met korte schrijfoefeningen die licht werpen op de verbanden tussen herinneringen, heden en toekomst.
  • Organisatieverhaal: Niets inspireert medewerkers beter dan het levensverhaal van de organisatie: training oprichters tot verteller van het organisatieverhaal (droom, verleden & toekomst), event: presentatie verhaal oprichters & workshop waarin medewerkers het toekomstige organisatieverhalen bouwen, vanuit hun eigen verhaal. Onder leiding van bedrijfskundige & storyteller Katja Urban.
  • Werkwoorden over Leven voor werkenden die uit hun/elkaars levensverhaal willen leren over hun functioneren: schrijven, gesprekken en rollenspelen.

Uw wensen niet (helemaal) verwoord? Vele andere variaties qua inhoud, opbouw en presentatie zijn denkbaar, dus neem contact op voor verkenning van mogelijkheden.

 

Presentaties:

Helend_Levensverhaal_gecompr.zip

Boeiend vertellen & schrijven

Uitgeven in eigen beheer of niet

Van interview naar biografie - deel 2